Avicii

Avicii är ett namn som du säkert känner till, iallafall om du är av den yngre generationen. Som du säkert förstår så föddes han inte som Avicii, alltså att han ej döptes till det. Hans födelsenamn är Tim Lidén men heter numera Tim Bergling. Tim som numera är känd över sitt artistnamn Avicii föddes den 8 september 1989 vilket innebär att han är 27 år (2016).

En av världens främsta

Avicii är känd som dj, remixare samt musikproducent och är numera en av världens främsta. Han gör låtar men elektroniska instrument och utgör olika låtar i genrerna progressive house, EDM, electrohouse samt folktronica. Avicii har haft många samarbeten med kända artister under hans år om dj. Vanligtvis brukar hans låtar han har gjort i samarbeten med sångare vara att han gör den elektroniska musiken och de så kallade droppen, medan sångaren sjunger till i olika delar av låten. Några exempel på artister Avicii har samarbetet med är Madonna, Coldplay, Aloe Blacc, Martin Garrix, Nicky Romeo, Daniel Adams-ray, Otto Knows, Robbie Williams och många fler. Några av de namnen du läste precis är även de dj:s.

Välkänd symbol och logga

Avicii har som många andra artister en egen logga, men dessutom har han en symbol som även har blivit en tatuering på många fans armar och kroppsdelar. Symbolen liknar två trianglar som har sina ena kanter emot varandra. Ska stå för ”A” och ”V”. Under hans år som dj, som inte är slut än, har han haft många turnéer och konserter runt om i världen. Två av hans låtar som är en av de mer kända är ”Levels” och ”Wake me up”. ”Levels” är i princip den låten han slog igenom med medan ”Wake me up” är en av hans senare släppta låtar.

När man är en såpass känd dj har man givetvis fått vissa utmärkelser och blivit rankad på olika listor. Ett exempel på detta är att mellan åren 2011 till 2014 rankades den svenska discjockeyn på plats tre till sex på en lista över världens 100 bästa dj:ar. Listan var gjord av DJ Mag som är välkänd. Aviciis karriär började 2006 då han började med musiken som en hobby. Runt år 2010 fick han sitt genombrott och sedan dess han har legat på topp.

Uppväxt på Östermalm i Stockholm

Du som är ett stort fan av Avicii, eller Tim Bergling, vet säkert hans bakrund utan till, men för dig som inte är speciellt insatt men ändå intresserad kanske undrar vart han är uppväxt och så vidare? Jo, han är uppväxt i Stockholms innerstad. Rättare sagt på Östermalm. Hans mamma har ett barn sedan tidigare med Sverige-kändisen Tommy Körberg, som heter Anton Körberg och är Tims halvbror. Tims mamma är dessutom relativt känd själv som skådespelerska, vid namn Anki Lidén. Dock har han tagit efter sin pappas efternamn på senare dagar som heter Klas Bergling. Som du säkert förstår så har Avicii inte speciellt mycket fritid med tanke på att han är en världskänd musikproducent. Trots detta har han hunnit ha ett förhållande, som tyvärr tog slut för ett tag sen. Hans flickvän är en kanadensisk modebloggare vid namn Racquel Bettencourt.

avicii_-_logo avicii_svg_logo-svg avicii