Elektronisk musik

Elektronisk musik är en musikgenre som har kommit på den senaste tiden och är definitivt inte den mest äldsta musikstilen. Själva musikgenren framhäver alla elektroniska musikinstrument som numera finns att använda sig av. Då är det inte elgitarr du kanske tänker på bara för den är inkopplad med el, utan det är instrument som är gjorda av en dator. Efter teknologin har kommit såpass långt nu på senaste tiden finns det även ett stort utbud av elektronisk musik. Det positiva med den här genren är att för att skapa någon någorlunda bra behöver man inte kunna spela ett instrument. Givetvis de som är världskända inom den här genren är såklart inte amatörer, de kan noter och allt annat som alla musiker kan, men det krävs inte samma spelskicklighet. När man gör musik på en dator är det även väldigt enkelt at få musiken i looper och att man får den helt utan fel som annars kan förekomma i exempelvis klassisk musik när en människa sitter och spelar på själva instrumentet.

Ofta på nattklubbar

Elektronisk musik används väldigt ofta på olika nattklubbar, festivaler och liknande spelningar av så kallade dj:s. Dj:s kallas den personen som gör eller spelar elektronisk musik och brukar vanligtvis stå på ett uppbyggt podium eller scen. Han eller hon står bakom en stor bricka som liknar utseendet i en cockpit. Det är fullt med knappar, sparkar och annat som är till för att kunna mixtra musiken. Detta är dj:ens jobb, att först och främst skapa en egen låt men att sedan under en spelning eventuellt föra en remix på sin egna låt eller en annan artist och dj:s låt. Har en dj som exempelvis Avicii en turné som går runt i hela välden blir det både tråkigt för han själv och besökarna och det kommer spelar exakt samma musik under varje konsert. Därför är det ett smart drag att göra olika remixer så ingen konsert blir lik den andra.

Kom under 70-talet

Elektronisk musik kom under 1970-talet ungefär. Samtidigt som elektroniken och tekniken utvecklades. Givetvis är de elektroniska produkterna för att skapa musik inte i närheten av vad det är nu. Nu kan du som privatperson endast ladda ner en app på din Iphone, Ipad eller dator och börja mixtra med musik. Dock som du tidigare läste så är detta inte någon lättare musikgenre än andra. Det gäller att veta vilka toner som passar med vilka och vilka effekter man ska använda och att man använder dem i rätt tillfälle. De flesta som gör en låt och som slår igenom, är endast på topplistan i en eller två månader så det sedan är relativt lätt att trötta på just denna typ av musik. Ett exempel på ett band eller person som har lyckats att hålla din musik uppe under längre tid är Avicii som du tidigare läste om, men även Swedish House Maffia. Swedish House Maffia bestod tidigare av tre personer men nu är det tyvärr nerlagt. Men alla dessa personer är otroligt skickliga på instrument och kan spela de flesta.

music-791187_1920